Jajka faszerowane pieczarkami i papryką

Składniki:

  • 6 jajek
  • 5 dużych pieczarek
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka umyć i ugotować na twardo. Wystudzić, ostrożnie obrać ze skorupek i przekrawać na pół. Żółtka wyjąć, dokładnie rozdrobnić za pomocą widelca.

Pieczarki i paprykę drobniusieńko pokroić. Następnie wrzucić na patelnię, na roztopione masło  i dusić, aż będą miękkie. Pod koniec przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wystudzić i przełożyć do miseczki z żółtkami. Dodać także drobno posiekaną  pietruszkę oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Powstały farsz nałożyć łyżeczką do przygotowanych wcześniej jajkowych miseczek.

Nasza strona internetowa używa plików Cookie, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie ze strony. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Możesz wyłączyć pliki Cookie w opcje swojej przeglądarki internetowej. Rozumiem