Schab nadziewany figami i orzechami

Składniki:

  • 700 g schabu
  • 300 g wędzonego boczku (plastry)
  • 200 g suszonych fig
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Umyj schab, osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj czosnkiem posiekanym z solą, oprósz pieprzem. W środku zrób otwór długim wąskim nożem i nafaszeruj otwór posiekanymi suszonymi figami i orzechami zmieszanymi z siekanym rozmarynem, solą i pieprzem. Następnie owiń schab paskami boczku. Piecz w rozgrzanym piekarniku (200stopni, 1 godzina).

Nasza strona internetowa używa plików Cookie, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie ze strony. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Możesz wyłączyć pliki Cookie w opcje swojej przeglądarki internetowej. Rozumiem