Jajka faszerowane z łososiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g wędzonego łososia
  • łyżka posiekanych ziół (mile widziany koperek)
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • sól, świeżo mielony kolorowy pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • ogórek zielony
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić na połówki. Żółtka umieścić w misce. Rozgnieść widelcem. Łódki z białek ułożyć na talerzu.

Z łososia oderwać 12 kawałków, uformować z nich rulony, pozostałe części ryby drobno posiekać. Dodać do żółtek. Następnie dodać sok z cytryny, majonez, sól i pieprzć. Powstałą masą napełnić szprycę cukierniczą. Uzupełnić zagłębienia po żółtkach farszem. Na każdym jajku ułożyć rulon z łososia i plasterek ogórka. Posypać szczypiorkiem i oprószyć kolorowym pieprzem.

Nasza strona internetowa używa plików Cookie, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie ze strony. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Możesz wyłączyć pliki Cookie w opcje swojej przeglądarki internetowej. Rozumiem