Błyskawiczna owsianka z jabłkiem

Składniki:

  • mleko spożywcze 3.2% tłuszczu  (100 ml)
  • woda (100ml)
  • płatki owsiane górskie 50 g (4 łyżki)
  • cynamon 1 g (1 szczypta)
  • kardamon 1 g (1 szczypta)
  • miód pszczeli 15 g (1 płaska łyżka)
  • jabłko 60 g (1 szt.)

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane zalej gorąca wodą, odstaw na 10 min aż napęcznieją. Po tym czasie dodaj mleko i miód.  Podawaj posypane pokrojonym na małe kawałeczki jabłkiem oraz cynamonem i kardamonem.

Smacznego!

Nasza strona internetowa używa plików Cookie, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie ze strony. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Możesz wyłączyć pliki Cookie w opcje swojej przeglądarki internetowej. Rozumiem