Grillowana pierś kurczaka w miodowej marynacie

Składniki:

  • pierś kurczaka pojedyncza - 2 szt.
  • olej rzepakowy lub słonecznikowy - 4 łyżki
  • miód płynny - 2 łyżeczki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • natka pietruszki - do posypania
  • sól i pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Piersi umyć, osuszyć. Wymieszać olej, miód, sok z cytryny, pół łyżeczki soli i dwie szczypty pieprzu. Posmarować mięso marynatą, włożyć do miski, przykryć. Wstawić do lodówki na 30 minut. Osączyć mięso z marynaty, grillować smarując od czasu do czasu resztką marynaty lub samym olejem. Posiekać natkę. Gotowe mięso posypać posiekaną natką.

Sekret udanego mięsa z grilla tkwi w marynacie.

Smacznego!

Nasza strona internetowa używa plików Cookie, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie ze strony. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Możesz wyłączyć pliki Cookie w opcje swojej przeglądarki internetowej. Rozumiem